?

Log in

Позже | Раньше

whole-wheat scone


Photobucket
Вкусно и полезно:)



Makes 14
3 1/2 cups all-purpose flour, plus more for dusting
1 cup whole-wheat flour
1 cup quick-cooking oats, such as McCann's quick-cooking Irish oatmeal, plus more for sprinkling (optional)
2 tablespoons baking powder
2 tablespoons granulated sugar
2 teaspoons salt
1 pound (4 sticks) cold unsalted butter, cut into small cubes
1/2 cup cold buttermilk
1/2 cup pure maple syrup
4 extra-large eggs, lightly beaten
1 extra-large egg, beaten with 1 tablespoon milk or water, for egg wash
1 1/4 cups confectioners' sugar , (for the glaze)
1/2 cup pure maple syrup , (for the glaze)
1 teaspoon pure vanilla extract , (for the glaze)
Directions
Preheat the oven to 400 degrees.with rack in center. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, combine all-purpose flour, whole-wheat flour, oats, baking powder, sugar, and salt. Blend butter in at the lowest speed, and mix until butter is in pea-size pieces. In a medium bowl, combine buttermilk, maple syrup, and 4 eggs; mix to combine. Add egg mixture to flour mixture. Mix until just blended. The dough may be sticky.
Place dough on a well-floured surface. Roll dough out to a 3/4- to 1-inch thickness with a well-floured rolling pin (there will be lumps of butter in dough). Cut into 3-inch rounds with a plain or fluted cutter, and place on a parchment-lined baking sheet.
Brush tops of scones with egg wash. Bake until tops are crisp and insides are done, 20 to 25 minutes. Remove baking sheet to wire rack to cool for 5 minutes.
Make the glaze: Combine confectioners' sugar, maple syrup, and vanilla. Drizzle each cooled scone with 1 tablespoon glaze (the warmer the scones are when glazed, the thinner the glaze will be). Sprinkle with uncooked oats, if desired, and serve.

Photobucket


Comments

( 14 угостилось — Угоститься )
mak_c
Jul. 25th, 2008 05:04 am (UTC)
Офигеть :)
Ё!
noussommes
Jul. 25th, 2008 05:29 am (UTC)
да
теперь и без перевода:)
gorokhova
Jul. 25th, 2008 05:29 am (UTC)
400 is it форенгейтовые degree? i hope...
и подзаголовок-то точно НАШ!
)))
noussommes
Jul. 25th, 2008 05:31 am (UTC)
злые вы:)))
фаренгейт, да
gorokhova
Jul. 25th, 2008 05:33 am (UTC)
не, мы добрые)
а от 2 ложек соли не сильно соленое получается?
а оо я случайно в медовые печеньи добавила стловую ложку соли вместо белого сахара...
получились печеньи к пиву а не к чаю)
noussommes
Jul. 25th, 2008 05:37 am (UTC)
не, отличное тесто получается, не приторное и не пересоленное
я смела 5 тыщ штук таких за раз:)
gorokhova
Jul. 25th, 2008 05:40 am (UTC)
5 тыыыщ????
фига себе.
тогда надо сделать и уйти из дома. Д пусть есть-он у нас худой...
только вот катать негде, ну да ладно))
спасибо!
noussommes
Jul. 25th, 2008 05:42 am (UTC)
я на досочке катаю:)
на здрОвье:)
elo4ka
Jul. 25th, 2008 07:13 am (UTC)
Сашечка, а мы вчера тортик испекли, простенький, но вкусный . Просто так. Андрей крем делал, сметанный. :))
noussommes
Jul. 25th, 2008 07:16 am (UTC)
оооо, молодцы какие вы! а коржи какие?
elo4ka
Jul. 25th, 2008 07:20 am (UTC)
Состав вроде как у слоёных, только мы их в холодильнике не держим, а сразу так. У этого торта состав примитивнейший, но всё вместе почему-то тааак вкусно!
nanysa
Jul. 25th, 2008 03:24 pm (UTC)
Сашуль! А перевод будет?
5in0v
Jul. 25th, 2008 11:07 pm (UTC)
Не, а то моя дочка нуждается особенно в английском варианте - я ей переводить уже замучалась :)
noussommes
Jul. 28th, 2008 06:54 am (UTC)
будет:))
( 14 угостилось — Угоститься )

Profile

весна-лето, кальц
noussommes
Notaniceperson - королева маффинов (с)

Из последнего

January 2016
S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Tags

Powered by LiveJournal.com
Designed by Lilia Ahner